| Autor |
Wiadomo艣膰 |
|
jarec73
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 05 Gru 2008 20:06 |
|
| Bywalec |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Sob, 15 Mar 2008 21:34 Posty: 217 Zdj臋cia: 6 Miejscowo艣膰: Elbl膮g
|
|
M贸j Shang ju偶 od miesi膮ca je pro plana , ale adulta plus popychacz w postani okrasy z bia艂ego twargu- oczywi艣cie w minimalnych ilo艣ciach.
_________________ Pozdrawiam. Jarek
|
|
 |
|
 |
|
Beciunia
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 18 Gru 2008 23:12 |
|
| Bywalec |
 |
 |
|
|
Rejestracja: 艢ro, 20 Sie 2008 21:56 Posty: 223 Zdj臋cia: 132 Miejscowo艣膰: Gdynia
|
|
Witam moja Koka jadla zawsze karme z dodatkiem albo troche twarogu albo mieska gotowanego w pewnym momencie zacz臋艂a wszystko w misce zakopywac i STOP przesta艂a je艣膰 ,zacze艂am zmieniac karmy lecz na nic to ,wszystkie zakopywala miesko czyste bylo pyszne a karmy beee mam 6 r贸偶nych w domu i lipa bardzo schudla trzymala g艂odowke prawie 3 tyg iii trafilam chyba na jej smak teraz zajada sama karme lekko polana ciep艂a woda bez dodatkow zbyt duza ilosc bialaka nie wskazana ale 偶eby dosz艂a do starej kondycji trwa艂o ok 6 miesi臋cy:)(karma Gilpa silwer zawiera tylko 18% bia艂ka polecam:).
_________________ Pozdrawiam Beata:)
http://koka-i-obsi.flog.pl/, www.sugardog.pl
Czym lepiej poznaje ludzi tym bardziej kocham psy.........
A.Hitler.
|
|
 |
|
 |
|
MariuszS
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 02 Sty 2009 11:47 |
|
|
Ostatnio kupi艂em szczotk臋 do czesania Norisa i dosta艂em w prezencie bonus firmy beaphar " skin Conditioner" Nie wiem ile preparat kosztuje ale wp艂ywa na sier艣膰 i jest przeznaczony dla ps贸w o delikatnej sk贸rze. Efektem dodatkowym jest fakt i偶 Noris ch臋tniej je karm臋 
_________________ Konto zablokowane na pro艣b臋 w艂a艣ciciela.
|
|
 |
|
 |
|
slator63
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 02 Sty 2009 16:07 |
|
| U偶ytkownik |
 |
|
|
|
|
Skoro wszyscy dzielicie sie swoimi spostrze偶eniami i do艣wiadczeniami dorzuc臋 troszke i ja. Og贸lnie ze swoimi psiakami nie mam zadnych problem贸w 偶ywieniowych i karmienie u mnie trwa przys艂owiowe smarkanie nosa, ale od pewnego czasu przyjecha艂 do mnie w go艣ci na jaki艣 czas 10 miesi臋czny malec, z kt贸rym jego w艂asciciel tez ma straszne problemy zywieniowe. Bylismy przekonani, 偶e kiedy ma艂y znajdzie sie w stadzie, gdzie wszystkie jedz膮 razem nauczy sie jedzenia i szacunku do niego. NIESTETY, wszelkie pr贸by ko艅czy艂y sie nipowodzeniem. Ostatnio znajoma poleci艂a mi abym zamiast wszelkich karm, kt贸rych pr贸bowa艂em kupi艂 w sklepie zoologicznym zwyk艂y makoaron dla ps贸w i do tego takie dziwne mi臋so dla ps贸w. Jest ono sprzedawane mrozone, w kostkach i kosztuje 艣mieszne 1,50PLN. Mi臋so nalezy pozostawic do rozmrozenia i uzyskanie temperatury pokojowej i wtedy pomiesza膰 z przygotowanym makaronem. Taka kuracja ma na celu najzwyklesze rozepchanie mu troszke zo艂膮dka, aby w ko艅cu zacz膮艂 przyswaja膰 jakies noralne ilo艣ci. O dziwo kupi艂em to wszystko, przygotowa艂em maj膮c strasznie skrzyiony nos, bo mi臋sko troszke dziwnie pachnie, ale .....ma艂y 偶re, jak w艣ciek艂y. Za jakis czas zaczn臋 dorzuca膰 do makaronu karme stopniowo zwiekszaj膮c jej proporcje, no i mam nadziej臋, 偶e taki apetyt, jak ma teraz pozostanie mu juz na zawsze, a na pewno, 偶e tym sposobem zwiekszymy troszk臋 objeto艣膰 偶o艂膮dka.
Spr贸bujcie moze i u Was to poskutkuje. Pozdrawiam.
_________________ www.kudlatytercet.pl
ZAPRASZAMY!!!!
|
|
 |
|
 |
|
lusia
|
Temat postu: Wys艂any: Wto, 20 Sty 2009 21:49 |
|
| Nowy |
 |
|
|
|
|
Witam.Moja sunia nie chce je艣膰.Zawsze by艂y z ni膮 problemy,ale ostatnio strasznie schud艂a.Wida膰 jej 偶ebra.Nie mog臋 na ni膮 patrze膰,a偶 p艂aka膰 si臋 chce.Robili艣my badania ale wysz艂y ok.Weterynarz podawa艂 nawet jakie艣 zastrzyki ale nic to nie da艂o.Regularnie dostaje preparaty na robaki.Dodam,偶e pr贸buje wszelkiego jedzenia(suche,puszki,kurczak itd)a ona i tak nie chce je艣膰.Kocha spacerowa膰 i jest wtedy pe艂na energii.Ju偶 nie wiem co zrobi膰.Wet powiedzia艂 ze jest zdrowa.Nie mam ju偶 pomys艂u....Bardzo prosz臋 o rade.
|
|
 |
|
 |
|
lukas
|
Temat postu: Wys艂any: Nie, 08 Lut 2009 9:50 |
|
| Bywalec |
 |
 |
|
|
Rejestracja: 艢ro, 20 Lut 2008 17:30 Posty: 196 Zdj臋cia: 28 Miejscowo艣膰: Borken,DE
|
nie mog臋 powiedzie膰 ze July jest niejadkiem ale czasami nie dojada ca艂ej porcji, czasami tez tylko troszk臋 skubnie, nie wiem od czego to zale偶y, ale jak jej rzuc臋 taka prasowana kostk臋 z suszonym kurczakiem to przez godzin臋 nie ma psa 
_________________ Pozdrawiamy wszystkich Lukas&Jola&Luca&July
|
|
 |
|
 |
|
maria
|
Temat postu: Lusia Wys艂any: Nie, 08 Lut 2009 10:29 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Pi膮, 27 Lip 2007 9:33 Posty: 309 Zdj臋cia: 19 Miejscowo艣膰: Rybnik
|
Witaj Lusia, Shann te偶 by艂 niejadek, dostaje jedzonko gotowane - ry偶,tarte jarzyny :marchew,pietruszka i seler do tego kuczak gotowany i ALGOLITH od czasu jak dajemy ALGOLITH Shann stoi non stop nad misk膮 z jedzeniem, przybiera na wadze,艂adnie wygl膮da teraz, algolith daje 1 艂y偶eczk臋 dziennie, rano do miski a i jeszcze dostaje do ka偶dej miski z jedzonkiem olej z winogron, raz w tygodniu nie daj臋 algolith a tabletk臋 ENTEROWIT.
Dlaczego odrobaczacie psa regularnie? nie trzeba odrobacza膰 co 3 m-ce psa,ja dwa razy w roku podaje Shanowi advocat to te偶 odrobacza i dodatkowo leczy uszy i itd.
Pozdrawiam serdecznie 
_________________ korzystam z naszego serwisu gieldarow.pl
|
|
 |
|
 |
|
lusia
|
Temat postu: Wys艂any: Wto, 10 Lut 2009 15:59 |
|
| Nowy |
 |
|
|
|
|
Dzi臋kuje bardzo Pani Mario:) Pozdrawiam!!!!
|
|
 |
|
 |
|
muszkieterka2
|
Temat postu: Wys艂any: 艢ro, 04 Lis 2009 20:37 |
|
| Forumowicz |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Pon, 24 Mar 2008 1:42 Posty: 798 Zdj臋cia: 72 Miejscowo艣膰: Poznan
|
Dzi艣 zaopatrzy艂am si臋 w APETIZER-senior bo normalnego nie by艂o ![diabelek ]:->](./images/smilies/icon_diabelek.gif) Co my艣licie o tym???...pomorze cos mojemu niejadkowi???...jak widz臋 to coraz bardziej dostaje "francuskie podniebienie"  ...juz nie wiem co mam robi膰
maria...
maria napisa艂(a): ALGOLITH ...co to jest???...naprawde skuteczne???...ze Shannowi zacze艂o smakowa膰 jedzonko???
_________________ Pies powinien mie膰 wi臋cej praw ni偶 cz艂owiek, jest bowiem jednostk膮 zdecydowanie szlachetniejsz膮...
Monika i Yoko
|
|
 |
|
 |
|
Syniko
|
Temat postu: Wys艂any: 艢ro, 04 Lis 2009 20:50 |
|
| Bywalec |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Wto, 09 Sty 2007 13:39 Posty: 202 Zdj臋cia: 199 Miejscowo艣膰: 艁贸d藕
|
Cytuj: maria napisa艂: ALGOLITH ...co to jest???...naprawde skuteczne???...ze Shannowi zacze艂o smakowa膰 jedzonko???
Algolit to suszone algi, u Cleo zdzia艂a艂y cuda i 艂y偶ka posz艂a w k膮t,a dziewczyna zacze艂a normalnie je艣膰 
|
|
 |
|
 |
|
muszkieterka2
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 05 Lis 2009 6:12 |
|
| Forumowicz |
 |
 |
|
|
|
Syniko...powaznie???...lece dzis do apteki  ...aptekara znowu sie zdziwi ![diabelek ]:->](./images/smilies/icon_diabelek.gif) W jakiej dawce jej to podawac i ile razy na dzien???
_________________ Pies powinien mie膰 wi臋cej praw ni偶 cz艂owiek, jest bowiem jednostk膮 zdecydowanie szlachetniejsz膮...
Monika i Yoko
|
|
 |
|
 |
|
Syniko
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 05 Lis 2009 7:47 |
|
| Bywalec |
 |
 |
|
|
|
muszkieterka2 napisa艂(a): Syniko...powaznie???...lece dzis do apteki  ...aptekara znowu sie zdziwi ![diabelek ]:->](./images/smilies/icon_diabelek.gif) W jakiej dawce jej to podawac i ile razy na dzien??? Algolith kupisz w sklepie zoologicznym. Ja mieszalam go z puszka i podawa艂am lyzka. 
|
|
 |
|
 |
|
betka35
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 05 Lis 2009 9:14 |
|
| Shar-Pei Maniak |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Pon, 17 Lip 2006 12:25 Posty: 1767 Zdj臋cia: 263 Miejscowo艣膰: ok/Wroc艂aw-Trzebnica
|
Algolith moze i dobry...ale moje kiedys nie chcia艂y tego w og贸le ruszu膰...wypluwa艂y jak im si臋 dawa艂o  ..bardziej sprawdzi艂y si臋 mielone 偶wacze.../kupi艂am u weta/.. albo ja bym spr贸bowa艂a ze zwyk艂膮 kozieradk膮 mielon膮... 
_________________ "Je艣li pies spojrzy na ciebie i nie chce podej艣膰, powiniene艣 dok艂adnie przyjrze膰 si臋 swojemu sumieniu" - Woodrow Wilson
pzdr. Beata
www.sharpei-quarenon.pl
http://sharpeiquarenon.blox.pl/html
|
|
 |
|
 |
|
maria
|
Temat postu: niejadki Wys艂any: Czw, 05 Lis 2009 11:38 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Pi膮, 27 Lip 2007 9:33 Posty: 309 Zdj臋cia: 19 Miejscowo艣膰: Rybnik
|
Witam, Shann ma apetyt od zawsze ale nie przybiera na wadze,wa偶y 19kg jak daje do ry偶u Algolith to przybiera na wadze,sier艣膰 te偶 si臋 poprawia, jest weso艂y chce si臋 bawi膰.
Pozdrawiam 
_________________ korzystam z naszego serwisu gieldarow.pl
|
|
 |
|
 |
|
muszkieterka2
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 05 Lis 2009 16:26 |
|
| Forumowicz |
 |
 |
|
|
|
|
Monika i Yoko
|
|
 |
|
 |
|
Syniko
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 06 Lis 2009 0:07 |
|
| Bywalec |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
indygo
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 06 Lis 2009 6:51 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Czw, 19 Lut 2009 12:15 Posty: 263 Zdj臋cia: 19 Miejscowo艣膰: Lublin
|
BEAPHAR Algolith 500g Preparat witaminowo-mineralny, zawieraj膮cy m膮czke z alg morskich.
Preparat ca艂kowicie naturalny o du偶ej zawarto艣ci element贸w 艣ladowych (jod) i witamin. Wzmacnia pigment i dzia艂a wybitnie korzystnie na wszystkie funkcje organizmu. M膮czka z alg przeznaczona jest tak偶e kot贸w i innych zwierz膮t futerkowych.
czy to chodzi o ten preparat? bo nie pisz膮, 偶e to konkretnie na apetyt. zastanawiam si臋 czy moja nie jest za chuda- niekt贸rzy m贸wi膮, ze szczuplunia jest. wa偶y 19 kg. jes tylko suche w porcji ppodanej na opkowaniu - ma jak膮艣 miark臋 w g艂owie nie zje ani grama wiecej  ale przecie偶nie bed臋 jej tuczyc nie?dopiero z艂apie masy, ledwo rok sko艅czy艂a.
_________________ Kasia&Oksana
www.sharpeioksana.bloog.pl
|
|
 |
|
 |
|
wkur
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 06 Lis 2009 7:51 |
|
| Shar-Pei Maniak |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
betka35
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 06 Lis 2009 8:29 |
|
| Shar-Pei Maniak |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Pon, 17 Lip 2006 12:25 Posty: 1767 Zdj臋cia: 263 Miejscowo艣膰: ok/Wroc艂aw-Trzebnica
|
muszkieterka2 napisa艂(a): Becia...zwaczy to ja juz tony zakupi艂am i dupa,zadnej poprawy same to i owszem wcina jak szalona
Moni艣...ale to 偶wacze nie takie gryzaczki tylko w formie proszku...i chyba w艂a艣nie z kozieradk膮 bo jaka taki specyficzny zapach
Jak dojedziemy do Poznania przywieze ci Algolith...mam ca艂膮 puszke bo Joko nie chcia艂a nawet na to spojrze膰.....
_________________ "Je艣li pies spojrzy na ciebie i nie chce podej艣膰, powiniene艣 dok艂adnie przyjrze膰 si臋 swojemu sumieniu" - Woodrow Wilson
pzdr. Beata
www.sharpei-quarenon.pl
http://sharpeiquarenon.blox.pl/html
|
|
 |
|
 |
|
muszkieterka2
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 06 Lis 2009 12:43 |
|
| Forumowicz |
 |
 |
|
|
|
betka35 艣wietnie  ...ale jakby co to dzis kupi艂am t膮 kozieratke i nawet powiem ze Yoko zjad艂a to z mokra karm膮  ...ciekawe jak dlugo b臋dzie to jad艂a,bo jedzonko szybko jej sie nudzi albo nawet i brzydnie  ...za duzo ma urozmaicenia i czeka na co艣 nowego...
Syniko...jakby moja przybra艂a na wadze chociaz 3 kilo to bym skaka艂a do nieba,w koncu mia艂abym p膮czusia w domu
Jedno mnie tylko zastanawia sk膮d ona ma tyle energi w sobie skoro ma艂o je???
Monika i Yoko
|
|
 |
|
 |
|
o1ciak
|
Temat postu: Wys艂any: Nie, 17 Sty 2010 23:07 |
|
| Forumowicz |
 |
|
|
Rejestracja: Pon, 07 Wrz 2009 17:11 Posty: 602 Zdj臋cia: 8 Miejscowo艣膰: Boles艂awiec-Sundern
|
Nie wiem gdzie przyklei膰 to pytanie, wi臋c wybra艂am ten temat.
Mo偶ecie mi powieziec czy wasze psy te偶 zakopuj膮 swoje jedzenie
Nie dos艂ownie zakopuj膮, poprostu chowaj膮  Twisterowi poraz kolejny znudzi艂a si臋 chyba karma bo zanim wko艅cu przekona si臋 do tego co ma w misce z 15 minut trwa przykrywanie karmy wszystkim czym si臋 da. Pcha nosem z ca艂膮 si艂膮 misk臋, przewraca, przykrywa kocem, zabawkami. Robi dziwactwa czego nigdy wczesniej nie zna艂am
Jak ju偶 zobaczy ze nic nie zdzia艂a to zje, ale zachowuje si臋 jakby mu zapach strasznie przeszkadza艂.
Wygl膮da to komicznie  ,ale oznacza to znowu zmian臋.
Czy wasze psiurki robi膮 tak samo czy ja mam tylko takiego kosmit臋
Strasznie go rozpie艣ci艂am ale jak tu nie rozpieszczac tak膮 kochan膮 morduch臋 
_________________ sharpei-mistertwister.flog.pl
Pozdrawiamy Ola z Twisterkiem 
|
|
 |
|
 |
|
Beciunia
|
Temat postu: Wys艂any: Pon, 18 Sty 2010 0:40 |
|
| Bywalec |
 |
 |
|
|
Rejestracja: 艢ro, 20 Sie 2008 21:56 Posty: 223 Zdj臋cia: 132 Miejscowo艣膰: Gdynia
|
Witaj nie tylko Twoj zakopuje haha znam wiele psiakow, ktore to robia tr膮caja noskeim miske zakopuja .... nawet nie zjadaja,wi臋c masz jeszcze szcz臋scie ... kosmita nie jest ,a powiem wiecej po zmianie karmy zakopuja dalej 
_________________ Pozdrawiam Beata:)
http://koka-i-obsi.flog.pl/, www.sugardog.pl
Czym lepiej poznaje ludzi tym bardziej kocham psy.........
A.Hitler.
|
|
 |
|
 |
|
o1ciak
|
Temat postu: Wys艂any: Pon, 18 Sty 2010 14:19 |
|
| Forumowicz |
 |
|
|
Rejestracja: Pon, 07 Wrz 2009 17:11 Posty: 602 Zdj臋cia: 8 Miejscowo艣膰: Boles艂awiec-Sundern
|
Beciunia dzi臋ki:-))) 
|
|
 |
|
 |
|
muszkieterka2
|
Temat postu: Wys艂any: 艢ro, 07 Kwi 2010 17:51 |
|
| Forumowicz |
 |
 |
|
|
|
|
Monika i Yoko
|
|
 |
|
 |
|
o1ciak
|
Temat postu: Wys艂any: 艢ro, 07 Kwi 2010 19:05 |
|
| Forumowicz |
 |
|
|
|
Muszka no Ty to si臋 nie dziwi臋 偶e jeste艣 coraz wi臋ksza
M贸j na szcz臋scie nie strajkuje  , ale do suchej karmy dostaje dodatki. Na razie wszystko super, ma艂y wci膮ga mich臋 w sekundy!
A co do kiti keta to co艣 w tym jest bo mojej mamy psiak woli kota 偶are艂ko od swojego ![diabelek ]:->](./images/smilies/icon_diabelek.gif)
|
|
 |
|
 |
|