Zarejestruj si臋    Zaloguj si臋   
Forum    Szukaj    FAQ   Galeria

Strona g艂贸wna » Zdrowie » Choroby i dolegliwo艣ci

Strona 1 z 1 [ 16 posty(贸w) ] 

Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Parali偶 tylnych 艂ap?????
 Post Wys艂any: Pon, 09 Cze 2008 11:19 
Bywalec
Bywalec
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 4
Mojemu psu cos sie stalo w tylne lapki. Wczoraj wszystko bylo dobrze, normalnie chodzil. Dzis rano jak sie obudzil to nie chcial w ogole sie podniesc, myslalam, ze spuchla mu 1 lapka jak zawsze, ale nie, w ogole nie moze stanac na tylne lapy, ale ma w nich czucie, bo jak sie go uszczypnie to je chowa. Ale sa takie sztywne cale.
Caly czas lezy i tylko glowe podnosi jak ktos wejdzie, 2 razy stanal na przednich....tzn. podniosl sie na przednich, a tylne lezaly sobie jakby bezwladne?!
We krwi wyszlo ze ma troche za malo czerwonych krwinek, ale ogolnie to reszta ok.
Dostal zastrzyki na zapalenie i kroplowki, bo wczoraj mielismy problem, zbey pil wode, strzykawka mu wlewalismy do pyszczka i z reki podawalismy, bo nie chcial pic.
Jadl to co zwykle, surowego miesa nie jadl...wet nie bardzo wie co mu moze dolegac....
Wieczorem jedziemy jeszcze raz do weterynarza, ale jest juz 2 godz. po zastrzykach i kroplowkach i nadal nie bardzo wstaje.
Jak go podnosze, to staje jakos na te lapki, tzn. raz na jedna tylka a druga w gorze, a potem je zmienia....ale stoi jakos tak, jakby go wszyskto bolalo (chociaz nie piszczy-ale on nigdy nie piszczy)tak krzywo jakos.
No i ma problem z zylami...trudno mu bylo krew pobrac i kroplowke w koncu podano mu pod skore bo nijak nie chciala przez zyle isc :/
Nie wiecie moze co to moze byc??

On ogolnie ma dysplazje stawow biodrowych, ale 1,5 roku temu na SGGW mowiono, ze nie trzeba operowac, bo jest mala....mial wtedy robiona rzepke, ale do tej pory wszystko bylo ok, normalnie chodzil....

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Pon, 09 Cze 2008 12:49 
Aktywny
Aktywny
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 84
Miejscowo艣膰: Hof/Niemcy- Poznan
Ja bym sie wybrala z nim do kliniki gdzie przyjmuje ortopeda i dala bym sprawdzic co jest. Badanie krwi wszystkiego nie wykryje. Moze ma zduszony jakis nerw w kregoslupie i im dluzej to niewykryte tym gorzej. Trzymam kciuki zeby sie szybko wszystko wyjasnilo i piesiu wrocil do zdrowia.

Alina i Gomez

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Pon, 09 Cze 2008 21:25 
Forumowicz
Forumowicz
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 58
Miejscowo艣膰: Kluczbork
Cytuj:
No i ma problem z zylami...trudno mu bylo krew pobrac i kroplowke w koncu podano mu pod skore bo nijak nie chciala przez zyle isc
Nie wiecie moze co to moze byc??

My艣l臋 偶e to normalne u sharpei, Zorba po 2 pr贸bach na ka偶dej 艂apie czyli w sumie 8 te偶 dosta艂a kropl贸wk臋 podsk贸rnie (kropl贸wka by艂a na wzmocnienie po przezi臋bienu) Potem wet wyt艂umaczy艂 nam 偶e nasza rasa przez nadmiar sk贸ry ma r贸wnie偶 grub膮 warstw臋 podsk贸rn膮 i trudno trafi膰 w 偶y艂k臋 :spox: Co to og贸lnego problemu radz臋 jecha膰 na konsultacje do innego weta, mo偶e akurat on znajdzie przyczyn臋 :>

Lord, help me be the person my dog thinks I am...

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Pon, 09 Cze 2008 22:01 
Aktywny
Aktywny
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 18
Miejscowo艣膰: Pozna艅
A czy zdj臋cie kr臋gos艂upa by艂o robione?

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: 艢ro, 11 Cze 2008 18:54 
Aktywny
Aktywny
Awatar u偶ytkownika

Kasiunia, i co z pieskiem? Bylas u weta? Co z nozkami?

Alina i Gomez

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Czw, 12 Cze 2008 8:55 
Bywalec
Bywalec
Awatar u偶ytkownika

No wiec po 5 godz. od zastrzykow i kroplowki Snoopy zaczal chodzic :)
Wieczorem dostal jeszcze jakies plyny elektrolitowe i zastrzyk.
W krwi wyszlo za malo:
- RBC 4,83
- HGB 69
- MCH 14,4
- MCHC 223
Natomiast PLT takjakby za duzo, bo 562.
Ja tam sie nie znam na tym, ale wet kazal przychodzic 2 razy w tygodniu na zastrzyki z B12, no i mowi, ze po zakonczeniu kuracji zastrzykami zrtobimy jeszcze raz krew.
Przeswietlenia kregoslupa nie mial....u nas nawet nie ma rentgena w miescie :/
Ale jak kuracja nic nie da, to pojedziemy do weta do Warszawy, nie bedzie innego wyjscia.
Na razie chcialabym wierzyc, ze to przez odwodnienie bylo, poprostu nie mial sily stanac na nogi, a nie niemogl.... - tak mowi wet....i moze ma i racje
Bo Snoopy zawsze mial problemy z piciem i co wakacje trafiamy na kroplowki, ale nigdy nie bylo tak, zeby nie mogl chodzic..
Teraz wypija dziennie 2 litry wody (mam nadzieje, ze ta norma sie tyczy tez psow..:)-nie tylko ludzi)
Wlewam mu 3szklanki wody do miski i dorzucam ryzu...taka zupke ma 3 razy dziennie, wiec mam nadzieje, ze to juz mu wystarczy. Bo niesttey oprocz tego nie pije juz nic.
Kiedys zreszta pisalam, ze probowalam z nim juz chyba wszystkiego:) I dolewac mleka, i kawy, i cukru wsypywalam, i soczku i marchewkowego kubusia i strzykawka(ale jesli chodzi o strzykawke, to sie zmadrzyl i przestal przelykac poprostu wode).
Teraz chwilowo ten sposob dziala. Z nogami nie ma juz problemow, wiec mam nadzieje, ze to tylko przez te odwodnienie: :/

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Czw, 12 Cze 2008 13:17 
Aktywny
Aktywny
Awatar u偶ytkownika

Kasiunia miejmy nadzieje ze Twoj wet ma racje i trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

Alina i Gomez

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Pi膮, 13 Cze 2008 11:09 
Shar-Pei Maniak
Shar-Pei Maniak
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 92
mirzy艂 ktos snoopiemu temperature? nadal miewa goraczki? nadal mu smierdzi z paszczy? moze przyjzec sie trzeba nerkom, snoopi ma juz 5 latek i fsf.
pies karmiony gotowanym jedzeniem, szczegolnie ryzem i gdy ma ono postac zupek, bez soli! wypija -zjada 2 litry dziennie, chyba powinno to wystarczyc.

nakarm go s艂onymi sledziami bedzie pi膰 wi臋cej.

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Pi膮, 13 Cze 2008 16:57 
Bywalec
Bywalec
Awatar u偶ytkownika

goraczki nie mial jak nie mogl na lapkach stanac, ale ogolnie to czasami mu sie zdarza, ze ma goraczke i spuchnieta jedna lapke....
ale teraz to nie bylo to....

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Czw, 19 Cze 2008 8:05 
Shar-Pei Maniak
Shar-Pei Maniak
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 92
no co slychac u Kasiuni???
a moze by tak: http://www.kulturystyka.sklep.pl/index. ... 3/MSM.html

http://www.medycynanaturalna.pl/6,24,302,Acos_MSM.html

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Wto, 24 Cze 2008 7:14 
Bywalec
Bywalec
Awatar u偶ytkownika

jak na razie jest wszystko dobrze, za 3 tyg. badanie krwi i zobaczymy, czy zastrzyki pomogly....:)

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Pi膮, 19 Lut 2010 11:04 
Forumowicz
Forumowicz
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 72
Miejscowo艣膰: Poznan
Co to moze byc???.....Yoko poraz drugi w tym miesiacu z rana jak wstaje ma podniesiona tylni膮 艂apke do g贸ry :( ....nie miewa przy tym temperat贸ry wrecz jest normalna 37,7...jednak zeby ja przesta艂o bolec daje jej pyralgine-dobrze robie???....czy moze cos innego albo nic??

Monika i Yoko

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Sob, 20 Lut 2010 19:50 
Shar-Pei Maniak
Shar-Pei Maniak
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 263
Miejscowo艣膰: ok/Wroc艂aw-Trzebnica
muszkieterka2 ..mo偶 mia艂a skok temperatuty w nocy...lub wieczorem...a do rana tylko opuchlizna na nodze zosta艂a.....moze warto dla wa艂snego spokoju zrobic jej wyniki- mocz+krew.......i obserwowa膰..

pzdr. Beata

www.sharpei-quarenon.pl
http://sharpeiquarenon.blox.pl/html

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Sob, 20 Lut 2010 20:20 
Forumowicz
Forumowicz
Awatar u偶ytkownika

hmmm.......w nocy temperatura????....hmmm.....moze i tak ale chodzimy spac bardzo pozno-dobrze po pop贸艂nocy-czasami i wtedy tez tak by艂o a wstajemy wczesnie bo okolo 6 ;-) ...no ja troszke pozniej, teraz mam wieksze przywileje-jestem nietykalna :D :D :D
Mam wrazenie,ze jest przeziebiona-ostatnio czesto i duzo kicha艂a :-)
Dziekuje Becia-kobieto za odp i jeszcze jednej babie :* :* :*

Monika i Yoko

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Sob, 20 Lut 2010 22:14 
Shar-Pei Maniak
Shar-Pei Maniak
Awatar u偶ytkownika

Zdj臋cia: 27
Miejscowo艣膰: Zdzieszowice
Hm, ciekawe rzeczy mo偶na tu wyczyta膰 :> Czy ja czego艣 nie wiem....? :>
Wiesz, Becia ma racj臋, w nocy wiele rzeczy mo偶e si臋 zadrzy膰, niekiedy gor膮czka dopada Bezana w艂a艣nie w nocy, k艂adzie si臋 zdrowy, w nocy hajcuje :|, a rano opuchni臋ta 艂apa i problemy ze schodzeniem ze schod贸w, o wchodzeniu nie m贸wi臋 :|
Oby to by艂o tylko przezi臋bienie.
Pyralgina dzia艂a przeciwb贸lowo, przeciwzapalnie, a powy偶ej 38 st. dzia艂a przeciwgor膮czkowo. Tak jest przynajmniej u ludzi, jak u ps贸w, nie wiem...Ale my艣l臋, 偶e podobnie. Z tym, 偶e pies ma wi臋ksz膮 temperatur臋 ni偶 cz艂owiek.
Monika, pozdr贸w TZ :D

O co艣 na katar i G艁UPOT臉 !!!

Grzegorz Turnau "Apteka Marzenie"
:cisza:

G贸ra 
 Temat postu:
 Post Wys艂any: Nie, 21 Lut 2010 12:34 
Forumowicz
Forumowicz
Awatar u偶ytkownika

Dzieki baby :* ....najwazniejsze ze juz jest w porz膮dku ;-) ;-) ;-)
Tercia Tobie to juz nic nie umknie uwadze ;P ;P ;P ...masz nosa ;-) ....a Marcina pozdrowi艂am i on r贸wniez Ciebie pozdrawia-troszke sie stary zmiesza艂 hihihihi...ale co tam jego wtopa ]:-> ]:-> ]:->

Monika i Yoko

G贸ra 
Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  

Strona 1 z 1 [ 16 posty(贸w) ] 

Strona g艂贸wna » Zdrowie » Choroby i dolegliwo艣ci

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 0 go艣ci

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj:
Skocz do: