| Autor |
Wiadomo艣膰 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Sob, 06 Mar 2010 10:01 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
dodalam zdjecia Tabasco moze na podstawie nich ktos cos stwierdzi.Dostalam relacje od weta i tam twierdzi ze to nie jest entropium gdzie nam powiedziala ze powieka gorna w kaciku mu sie podwija i jest mala ryska,dala antybiotyk.Dodaje jeszcze link do wideo.Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
pzd. Monika
http://yfrog.us/2dmvi0617xvidxvidz
|
|
 |
|
 |
|
A.K.
|
Temat postu: Wys艂any: Sob, 06 Mar 2010 12:29 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Czw, 07 Cze 2007 16:57 Posty: 486 Zdj臋cia: 84 Miejscowo艣膰: Hof/Niemcy- Poznan
|
|
Moim zdaniem zawijaja mu sie dolne powieki. I widac ze cos mu dolega, oczy mu lzwia i czesto mroga. Moze Tobie Wkur cos doradzi, on sie na tym zna.
Wkur co Ty na to??? co widzisz???
Monika, pomyslalas moze o zmianie weta?
Skontaktowalas sie z Jasonem? cos Ci doradzil?
_________________ Pozdrawiamy
Alina i Gomez
|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Sob, 06 Mar 2010 12:52 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
|
kontaktowalam sie ale niestety bedzie tutaj dopiero za 3 tygodnie poniewaz w Azji jest obecnie no i ciaglego dostepu do internetu nie ma.Konkretnego weta mi nie polecil tylko to ze mam sprobowac w klinice w Z眉richu.My jestesmy w klinice tutaj w ktorej jest wiecej jak jeden weterynarz za pierwszymi 2 napotkalismy ta sama za tym 3 byla juz inna ta chociaz zrobila testy no ale wlasnie nic ostatecznego sie nie dowiedzielismy poza tym ze mamy 3 tygodnie czekac.Zobaczymy co Wkur poradzi wtedy bede dzialac.
|
|
 |
|
 |
|
A.K.
|
Temat postu: Wys艂any: Nie, 07 Mar 2010 16:35 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Czw, 07 Cze 2007 16:57 Posty: 486 Zdj臋cia: 84 Miejscowo艣膰: Hof/Niemcy- Poznan
|
Dostalam z niemieckiego forum ten adres:
http://www.eyevet.ch/
Alina i Gomez
|
|
 |
|
 |
|
eliza72
|
Temat postu: Wys艂any: Nie, 07 Mar 2010 18:26 |
|
| Forumowicz |
 |
 |
|
|
Rejestracja: 艢ro, 30 Mar 2005 17:26 Posty: 973 Zdj臋cia: 359 Miejscowo艣膰: Katowice
|
A.K. napisa艂(a): Moim zdaniem zawijaja mu sie dolne powieki.
Dolne powieki s膮 ewidentnie zawini臋te, najmocniej w k膮ciku oka. Dra偶ni膮 rog贸wk臋 st膮d ci膮g艂y wyciek i mruganie.
Nie ma co czeka膰 z zabiegiem...
_________________ Eliza&Robercik i wszystkie nasze futrzaki:)
www.hodowla_astalavista.republika.pl
|
|
 |
|
 |
|
wkur
|
Temat postu: Wys艂any: Wto, 09 Mar 2010 11:06 |
|
| Shar-Pei Maniak |
 |
 |
|
|
|
|
gorne napewno mu sie nie zawijaja, slicznosci. byc moze dolne- entropium.
dziwnie mruga , ogladal kto Tabasiowi powieki od wewnatrz i trzecia powieke pod katem grudkowego zapalenia??
jakie kropelki dostal Tabasio( sliczne imie) ?
moze kozstniej byloby stosowac masc?
a
przy uszkodzeniach rogowki jakis Corneregel, Solcoseryl.
|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Wto, 09 Mar 2010 22:32 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
dziekuje wam za odpowiedzi.A wiec dostalismy za pierwszym razem masc teraz ostatnio krople o nazwie Floxal.Jedyne co mial robione to weterynarz wkladala takie dwa paski do oczu po czym zrobily sie zielone i na tej podstawie mozna bylo stwierdzic ze jest juz ryska na oczku.No i ze swiatlem zagladala czy moze czegos nie ma itd
Cytuj: dziwnie mruga , ogladal kto Tabasiowi powieki od wewnatrz i trzecia powieke pod katem grudkowego zapalenia?? .
Jak to wyglada nie bardzo sie ornientuje ale pewnie nie mial tylko to co opisalam.Wtedy jak za 3 tygodnie nie bedzie poprawy kazala nam przyjsc do okulisty dla psow. [ Dodano: Wto, 09 Mar 2010 22:42 ]a jeszcze zapomnialabym bo z tego co wiem jeszcze nie wolno takim malym operowac oczek i czy tacking jest odpowiedni w takim momencie?
|
|
 |
|
 |
|
A.K.
|
Temat postu: Wys艂any: Wto, 09 Mar 2010 23:00 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
|
Monika zajrzalas na ta stronke ktora wyzej Tobie podalam? To jest okulista dla zwierzat, moze u Ciebie w poblizu?
http://www.eyevet.ch/zurpraxis.html
Alina i Gomez
|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Wto, 09 Mar 2010 23:13 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
|
Dziekuje Alino juz przegladalam ja wczesniej jutro bede dzwonic tu do nas bo przyjezdza okulista i umowie sie z nim na wizyte chyba ze w najblizszym czasie takiego tu nie bedzie poniewaz przyjezdza tu co jakis czas tylko wiec wtedy bede sie kierowac tam z tej strony.W pobliuzu to nie jest ale juz blizej jak do innego kraju.
|
|
 |
|
 |
|
wkur
|
Temat postu: Wys艂any: 艢ro, 10 Mar 2010 7:10 |
|
| Shar-Pei Maniak |
 |
 |
|
|
|
|
oczka mozna operowac w kazdym wieku. sprobowac tackingu, jest szansa ze pomoze.
|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 11 Mar 2010 20:17 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
a wiec mamy termin na 25 marca u okulisty wiec trzeba czkac blizszych nie ma wiec czy bym chciala szybciej czy nie i tak musze te 3 tygodnie przeczekac [ Dodano: Czw, 25 Mar 2010 21:44 ]a wiec 3 tygodnie minely i jestesmy po wizycie powieczki jak juz bylo wczesniej mowione sie podwijaja.W poniedzialek mamy dzwonic o termin, bedzie robiony tacking a pozniej to czas pokaze.
Pozdrawiamy wszystkich ;o)
|
|
 |
|
 |
|
Victoria81
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 08 Kwi 2010 22:17 |
|
| Forumowicz |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Czw, 27 Lip 2006 21:48 Posty: 884 Zdj臋cia: 325 Miejscowo艣膰: Szczecin
|
_________________ "Pies to jedyna istota na 艣wiecie, kt贸ra bardziej kocha Ciebie ni偶 samego siebie" J.Billings Zawsze b臋dziesz w moim sercu, wierny przyjacielu. POWSTRZYMAJ ZABIJANIE PS脫W-STOP KILLING DOGS !!! http://pl.unitedcats.com/stopkillingdogs/
|
|
 |
|
 |
|
indygo
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 09 Kwi 2010 6:52 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Czw, 19 Lut 2009 12:15 Posty: 263 Zdj臋cia: 19 Miejscowo艣膰: Lublin
|
|
 |
|
 |
|
A.K.
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 09 Kwi 2010 8:09 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
|
|
Mialam okazje taki zabieg jedenej gornej powieki widziec na zywo u Gomeza. Nie bylo tak zle i prawie bez krwi.
Alina i Gomez
|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 15 Kwi 2010 18:22 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
|
hejka nie bylo nas jakis czas na forum a dzisiaj jestesmy po korekcie kurcze nie wiem jak wyglada tacking ale martwia mnie jego oczka wygladaja w tym momencie okropnie.Wiadomo ze zaden zabieg nie wyglada slodko ale czy mozecie mi powiedziec czy jest to zrobione poprawnie?daje zdjecia do galerii.
pozdrawiamy Monika,Tabasco i Velvet
|
|
 |
|
 |
|
terka
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 15 Kwi 2010 18:25 |
|
| Shar-Pei Maniak |
 |
 |
|
|
Rejestracja: Pi膮, 18 Mar 2005 2:36 Posty: 1339 Zdj臋cia: 27 Miejscowo艣膰: Zdzieszowice
|
|
hej, a gdzie to zdj臋cie?
_________________ Gdyby艣 mia艂 Bo偶e woln膮 chwil臋,
Powiedzmy nudz膮c si臋 w sobot臋,
To by艣my bardzo poprosili,
O co艣 na katar i G艁UPOT臉 !!!
Grzegorz Turnau "Apteka Marzenie"

|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 15 Kwi 2010 18:31 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
|
wlasnie jestem w trakcie wstawiania ;o)
|
|
 |
|
 |
|
A.K.
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 15 Kwi 2010 18:50 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
|
|
Witaj Moniko po dlugim czasie.
U Tabaska nie jest robiony tacking tylko korekta gornej i dolnej powieki.
Z tego co widze to mial usuwane kawalek skory z powiek. Moj Gomezmiak robiony lifting i mial tez taka korekte na jednym oku ale tylko u gornej powieki i teraz jest dobrze.
Kiedy byl ten zabieg u Tabaska robiony?
Alina i Gomez
|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 15 Kwi 2010 19:24 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
|
Alino nie mow mi wogole bo byl ustalony tacking jestem tak zla ze jak go od razu zobaczylam wiedzialam ze to nie to!dzisiaj mial robiony.Weterynarz nas zapewnila ze bedzie dobrze ale jak moze byc korekta wykonana skoro on az takiego nadmiaru skory nie mial widac to na poprzednich zdjeciach i nie jest jeszcze wyrosniety?Byla mowa o tackingu a zrobiono co innego!
|
|
 |
|
 |
|
o1ciak
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 15 Kwi 2010 20:21 |
|
| Forumowicz |
 |
|
|
Rejestracja: Pon, 07 Wrz 2009 17:11 Posty: 602 Zdj臋cia: 8 Miejscowo艣膰: Boles艂awiec-Sundern
|
|
No ja w艂a艣nie chcia艂am pyta膰 czy by艂o to konieczne? Na zdi臋ciach przed operacj膮 nie widac 偶eby by艂o a偶 tak zle. No ale si臋 nie znam.
Przykre, szkoda niuni
_________________ sharpei-mistertwister.flog.pl
Pozdrawiamy Ola z Twisterkiem 
|
|
 |
|
 |
|
A.K.
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 15 Kwi 2010 20:39 |
|
| Aktywny |
 |
 |
|
|
|
|
Monika, powinno byc dobrze. Przy takim zabiegu wycinany jest tylko maly paseczek skory, wiem bo bylam przy zabiegu u Gomeza. Jedynie gdyby bylo wyciete za duzo, moga byc problemy z domknieciem oczu i wtedy beda oczy za suche. Zobacz jak jest u Tabaska? domyka oczka? Troszke sie musisz uzbroic w cierpliwosc, po takim zabiegu oczka sa jeszcze opuchniete.
Alina i Gomez
|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Czw, 15 Kwi 2010 21:10 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
|
to jak jest robiony taki zabieg widzialam wlasnie ale jest to "ale" skoro nie trzeba bylo to po co(Olu)?.Zal mi go niezmiernie i mam nadzieje ze bedzie dobrze.Powieki dolne sa strasznie odsunete ze widac dno oczka nie wiem czy to dobrze?jak to powinno byc i wygladac? jak spi oczka sa domkniete.Wiem ze to jest dopiero po zabiegu nawet sama nie poszlam wyslalam meza ale jak go zobaczylam bylam przerazona to wszystko...
[ Dodano: Czw, 15 Kwi 2010 21:14 ]
jeszcze chcialam dodac ze powieki dolne sa strasznie jakby naciagniete i widac mieso przepraszam za drastyczne slowa ale tak to wyglada czy ktos pomoze i sie jeszcze wypowie?
|
|
 |
|
 |
|
wkur
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 16 Kwi 2010 6:06 |
|
| Shar-Pei Maniak |
 |
 |
|
|
|
i na cholere ta radosna tworczosc na psie? pies mial calkiem fajne oczka przed zabiegiem, [ Dodano: Pi膮, 16 Kwi 2010 6:09 ]wkur napisa艂(a): gorne napewno mu sie nie zawijaja, slicznosci. byc moze dolne- entropium.
dziwnie mruga , ogladal kto Tabasiowi powieki od wewnatrz i trzecia powieke pod katem grudkowego zapalenia??
jakie kropelki dostal Tabasio( sliczne imie) ? moze kozstniej byloby stosowac masc? a przy uszkodzeniach rogowki jakis Corneregel, Solcoseryl.
i podtrzymuje, szkoda psa. [ Dodano: Pi膮, 16 Kwi 2010 6:25 ]trza bylo spytac przed czy wie co to tacking.
|
|
 |
|
 |
|
Velvet
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 16 Kwi 2010 8:27 |
|
| U偶ytkownik |
 |
 |
|
|
|
wkur a skad ja moglam wiedziec ze wet zrobi co innego bylo uzgadniane przed i wet sama zaproponowala tacking
czy ma ktos moze zdjecia jak powinien wygladac tacking zebym mogla to przedstawic wetowi w razie jakis komplikacji bo teraz to nawet nie jestem pewna czy poprawnie ta korekta byla wykonana? 
|
|
 |
|
 |
|
wkur
|
Temat postu: Wys艂any: Pi膮, 16 Kwi 2010 9:05 |
|
| Shar-Pei Maniak |
 |
 |
|
|
|
10 minut zajelo mi znalezienie 10 tematow o oczach. w ktoryms sa zdjecia tackingu. [ Dodano: Pi膮, 16 Kwi 2010 9:11 ]viewtopic.php?t=3056
w ostatnim cos niewyraznego znajdziesz patrz FOTO [ Dodano: Pi膮, 16 Kwi 2010 9:12 ]bedzie dobrze i nie ma co juz rozpaczac.
|
|
 |
|
 |
|